Володимир Путін взяв на себе – без краплі перебільшення – історичну відповідальність за два дні взяти Київ та приєднати Україну до Росії. Ось тільки війна триває вже понад 200 днів і за цей час Путін лише настроїв проти себе весь демократичний світ. А в майбутньому взагалі "великий завойовник" може позбудеться своєї країни.

Так, у суспільстві вже існує думка, що якщо ЗСУ завдадуть поразки військам Росії в Херсоні, Донецьку, на Луганському напрямку чи в Запорізькій області, то Росія зіткнеться з національною громадянською війною та розпадом держави.

Про це заявив директор Інституту трансформації суспільства, політолог, економіст Олег Соскін. На його думку, зараз формуються передумови того, що сусіди почнуть захоплювати російські території, а Україна взагалі може дійти до Калуги.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що на російську державу чекає розпад, громадянська війна і парад суверенітетів.

"Росію чекає національна громадянська війна. Колонії почнуть звільнятися, буде парад суверенітетів. Повториться сценарій розпаду СРСР. Сусіди захоплюватимуть території. І ось скільки Україна захопить цю територію, наприклад, до Калуги, стільки і буде нашим", - зазначив експерт.

За його словами, сценарії розпаду Росії залежать від того, як діятиме Україна. Якщо українській армії вдасться завдати ударів по окупантам у Херсоні, Донецьку, на Луганському напрямку чи в Запорізькій області, у Росії відбудеться різкий вибух.

У тому випадку, якщо ВСУ не вдасться завдати удару до "оформлення" анексії, буде заморозка війни до зими 2023 року. З'явиться загроза ядерного удару.

"Якщо ЗСУ вдасться звільнити шматки територій, а Кремль не зможе легітимізувати "референдуми", Росія зіткнеться з різким, швидким і тотальним вибухом. Якщо Москва зможе оформити псевдореферендуми, а Україна не встигне провести свою військову операцію, з'явиться загроза ядерного удару". що захоплені українські землі – це, мовляв, їхні території”, - додав експерт.

Втім, на думку політолога, падіння держави все одно відбудеться, оскільки зупинити процеси, які вже тривають, не можна.

Читайте також:

Вже зовсім скоро: ЗСУ зайдуть до Криму. У розвідці зробили заяву. Буданов підтвердив

Такого ще не було: бурятів відправляють до України на конях у хімічному захисті. Відео

Справа до перемоги: у ЗСУ підтвердили звільнення одразу п'яти населених пунктів. Росіяни біжать