11 вересня на тлі успіхів контрнаступальної операції ЗСУ на півдні та сході України міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров раптом заговорив про мирні переговори з Україною. У цьому питанні з'явилися нові деталі.

Стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін під час саміту ШОС (Шанхайська організація співробітництва) у Самарканді заявив президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану про те, що нібито він готовий повернутися до переговорів з Україною. Щоправда вже на нових умовах.

Про це повідомив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу під час прес-конференції у Токіо. За його словами, виключно зустріч Путіна та президента України Володимира Зеленського нібито може призвести до припинення вогню на полі бою.

"У Самарканді Путін на зустрічі з нашим президентом сказав, що вони можуть повернутися до переговорів. Але чим довше триває війна, тим складніше вона стає, тим важче її закінчити. Звичайно, вони теж кажуть, що є нові умови", — заявив дипломат.

Нагадаємо, що місяцем раніше Ердоган на зустрічі із Зеленським та генсеком ООН Антоніу Гутеррішем заявив, що "зберігає тверду віру" у вирішення української кризи за столом переговорів. Того ж дня Зеленський заявив, що умовою для переговорів є виведення військ за лінію 24 лютого.

До речі, раніше Чавушоглу заявляв, що між Україною та Росією має бути "справедливий" світ, а окуповані РФ території належать Україні.

Читайте також:

Звідки та куди полетять ракети: експерт розповів, як Путін почне ядерну атаку

Арестович розповів, що буде, якщо Путін завдасть ядерного удару по Україні

Не застосовували з 1945 року: які ядерні арсенали мають Путін і наскільки вони небезпечні. Фото