Не секрет, що кожна людина прагне добре жити. Ось тільки якщо в середині 2020 року Білорусь в Індексі якості життя Numbeo займала 38 рядок, то на початку 2021 року перемістилася на 60-у, де перебуває і зараз. З країн-сусідів нижчі показники якості життя лише в Росії - вона знаходиться на 70-му рядку. От і не дивуються люди тим показникам, що представили білоруські прикордонники.

Стало відомо, що останнім часом суттєво зросла кількість автомобілів на виїзд із Білорусі до країн ЄС. Як показує сайт прикордонного комітету, найдовша "колейка" зараз у Бресті на білорусько-польському кордоні: там зібралося вже понад 200 автомобілів, у Берестовиці - понад 240.

Таким чином, якщо вірити даним Держприкордонкомітету країни, їхня кількість збільшилася вп'ятеро лише за останній тиждень.

"З початку тижня кількість легкових авто на в'їзд до ЄС збільшилася майже вп'ятеро, а вантажних - у 1,5 раза", - кажуть у ЦПК.

Скупчення легкового транспорту минулої доби, за даними відомства, фіксувалося на польському та литовському напрямках.

Сумежні контрольні служби у пунктах пропуску Тереспіль у Бресті та Бобровники у Берестовиці зафіксували 36% та 67% авто від встановленої норми відповідно. У литовському Мядінінкаї в Кам'яному Лозі цей показник дорівнює 48%.

До речі, нещодавно Олександр Лукашенко скасував безоплатне розміщення транспортних засобів у зоні очікування на кордоні. За його словами, це було зроблено для підвищення ефективності роботи системи електронної черги у Білорусі.

Відповідно до нововведень усі водії платитимуть за реєстрацію в електронній системі та проходитимуть кордон у порядку живої черги. Щоправда, до Держприкордонкомітету кажуть, що зміни поки що тільки розробляються і набудуть чинності після офіційного опублікування нової редакції ухвали Радміну.

Читайте також:

Януковича сидів у Білорусі: Путін був на 100% упевнений, що у березні зробить його президентом України, - розслідування

"Хочу використати ці секунди": останні слова Бориса Джонсона вразили світ

Ну, що, захопили? Колону розбитої техніки РФ виставлять на Хрещатику у День Незалежності