Навряд чи на життєвому шляху кожної господині зустрічався хоча б одна людина, яка жодного разу в житті не пробувала картопляні оладки. Ця страва популярна споконвіку і до цього дня, причому сучасні господині придумали безліч варіацій класичного рецепту з додаванням різних інгредієнтів. Наприклад, цікавим доповненням стане рис, часник і зелень.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДуже ніжні, ароматні і смачні пирыжки на сковороді з рису і картоплі нікого не залишать байдужим.
Отже, основні продукти:
- рис 200 г + (вода 300 мл. варити до готовності);
- картопля 300 г;
- цибуля 1 шт;
- морква 1 шт;
- масло 50 мл;
- часник 2 зубчики;
- зелень, сіль, перець і спеції за смаком.
Для кляру потрібно: яйце 2 шт сіль 0,5 ч. л кефір, сметана або йогурт 200 мл сода 0,5 ч. л борошно 150 г
Спочатку потрібно відварити рис - на 200 г крупи рисової беремо 300 мл води, щоб зробити клейкий рис (sticky rice як його називають в Таїланді).
Поруч ставимо відварюватися і картоплю -чистимо її, заливаємо бульби холодною водою так, щоб вона повністю їх покривала. Потім накриваємо каструлю кришкою і ставимо її на сильний вогонь - після закипання варимо картоплю на середньому вогні 20-25 хвилин.
До речі, картоплю бажано використовувати з меншою кількістю крохмалю. Бульби такого овоча, як правило, мають більш жовтим кольором.
Тим часом, на сковорідці обсмажуємо до готовності дрібно нарізану цибулю і натерту моркву.
Вже готову картоплю пропускаємо гарячою через м'ясорубку або розминаємо виделкою. Картопляну масу змішуємо з рисом, цибулею і морквою, а також сіллю (за бажанням можна додати і чорного перцю за смаком) і ретельно перемішуємо.
Далі робимо з отриманої маси пиріжки круглої форми бажаного розміру і викладаємо їх на силіконовий килимок.
Далі з яєць, сметани і борошна готуємо кляр, ретельно перемішавши всі інгредієнти віночком. Обсмажуємо пиріжки в клярі відразу, викладаючи їх на добре розпечену сковорідку з рослинним маслом.
Важливо пам'ятати, що в сковороді, між пиріжками, має бути вільне місце, вони не повинні при смаженні склеюватися. В іншому випадку, при роз'єднанні пиріжків, може пошкодитися скоринка і сік з середини почне витікати на сковороду. Це зробить продукти менш соковитими.
Смажте на середньо слабкому вогні пиріжки з обох сторін до золотистого кольору.
Раніше "Hyser" писав про те, що господиням підказали максимально простий і швидкий рецепт картопляних коржів.
Також наш портал розповів про те, що блогер поділився рецептом смачної малосольної оселедця.
Нагадувати, як приготувати жульєн з куркою і грибами на сковорідці.