Всі погодяться, що буряк і салати з нього присутній в меню українців цілий рік. А все тому, що це недорогий овоч, який добре зберігається. І ще однією перевагою буряка є те, що він поєднується практично з усіма овочами, як свіжими, так і маринованими, і квашеними. Для людей, які люблять буряк, запропонований салат стане приємним різноманітністю в раціоні.

Красивий, яскравий, свіжий, зі звичайних продуктів! Салат з буряком, огірками і яйцем відразу привертає увагу своїм красивим бордовим кольором. Крім того, він дуже смачний — буряк відмінно поєднується з солоними огірочками.

Для приготування салату потрібно взяти:

  • буряк-3-4 шт.
  • цибуля біла - 1 шт.
  • огірки бочкові - 3 шт.
  • яйця-3 шт.
  • зелень;
  • сухарі - за смаком.

Заправляти такий салат будемо особливим соусом:

  • йогурт або сметана - 1 ст. л. або майонез без яєць;
  • молоко -50 мл;
  • рослинна олія-100мл;
  • сіль -1/2ч.л.;
  • гірчиця-1ч. л;
  • сік лимона-1ст.л.

Буряк відварюємо, даємо охолонути, очищаємо, а потім нарізаємо кубиками або натираємо на тертці.

Також відварюємо яйця, очищаємо, як і буряк нарізаємо кубиками.

Солоні огірки нарізаємо невеликими кубиками.

Цибуля ріпчаста очищаємо і нарізаємо тонкими шматочками, а потім обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді.

З'єднуємо всі овочі і яйця, солимо, перчимо і додаємо зелень.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що кулінари поділилися рецептом ресторанної засолювання оселедця.

Нагадуємо, що у мережі з'явився старовинний рецепт домашніх пельменів.

Також,ми публікували оригінальний рецепт справжнього жульєну.