Не секрет, що риба - це джерело корисних мікроелементів і в зимовий період її необхідно включати в раціон. Існують традиційні варіанти приготування рибних страв, які знайомі практично кожній господині. Крім того, є рецепти, які не займають багато часу, але дозволяють здивувати домочадців.

Основний інгредієнт-це оселедець, яка в спеціальному розсолі виходить ніжною, смачною і набуває пікантний смак.

Щоб приготувати рибу пряного засолу, потрібно придбати хорошу і якісну оселедець. Важлива умова: оселедець потрібно купувати заморожену. Поверхня тушки повинна бути блискучою і пружною, без жовтизни і «іржі». Популярний російський фудблогер стверджує, що зіпсувати хорошу оселедець посолом дуже складно.

Для засолювання 9 невеликих рибин потрібно 2 літри розсолу. Для додання розсолу смаку необхідно додати в нього три лаврові листки, п'ять горошин запашного перцю, п'ятнадцять горошин звичайного чорного перцю і одну гвоздичку.

На кожен літр води додається 3 столових ложки солі і одну столову ложку цукру. Отриманий пряний розсіл потрібно поставити на плиту і довести до кипіння і кип'ятити приблизно 5 хвилин. Після чого його необхідно охолодити і залити їм рибу. Контейнер з рибою і розсолом закривається кришкою і забирається в приміщення з температурою повітря близько нуля градусів.

Час на приготування всього блюда - 45 хвилин з урахуванням часу на охолодження розсолу. Час соління - 3 дні для малосольной найніжнішої оселедця і 5 днів для добре просоленої оселедця.

Раніше "Hyser" писав про те, що у мережі показали, як за 30 секунд почистити гранат.

Також наш портал розповів про те, як почистити оселедець за 1 хвилину.

Нагадуємо про те, як приготувати смачний салат з оселедцем.