У поточному опалювальному сезоні близько 3 мільйонів домогосподарств отримуватимуть субсидії.

В Мінсоцполітики розповіли, що середній розмір допомоги орієнтовно складе близько 2000 гривень, але може бути і більше.

"Середній розмір допомоги орієнтовно складе близько двох тисяч гривень. Але це може бути і три, і п'ять тисяч гривень - для кожної сім'ї розмір субсидії розраховується індивідуально, враховуючи її склад і дохід", - йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства.

Також у відомстві уточнили, що понад 80% одержувачів субсидії допомога була перепризначена автоматично. Фінансову допомогу від держави отримують 2,7 мільйона домогосподарств.

На субсидію можуть претендувати всі громадяни, які в силу об'єктивних причин, не можуть самостійно оплачувати комуналку. У кого ці витрати перевищують орієнтовно 15% сімейного бюджету, можуть оформити субсидію.

Субсидіант. Фото: скріншот YouTube-відео
Субсидіант. Фото: скріншот YouTube-відео

"У цьому опалювальному сезоні збільшено субсидії на найбільш використовувані комунальні послуги для жителів регіонів, які потрапили в "червону" карантинну зону, спрощено доступ до субсидій людям, які проживають на лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях, багатьом іншим соціально вразливим категоріям населення", - заявили в Мінсоцполітики.

У відомстві закликають звертатися за допомогою від держави всіх, хто її потребує. "Держава нікого не залишить сам на сам з цією проблемою", - обіцяють у Мінсоцполітиці.

Раніше Hyser писав про те, кого порадують додатковими виплатами в 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як "заробляти" на субсидіях.

Нагадаємо, що у Кабміні стривожили новим прогнозом щодо цін на комуналку.