Наприкінці робочого тижня, у п'ятницю, 5 березня, в Україні відбулося багато цікавих подій. Портал Hyser зробив добірку найбільш важливих новин.

Заява Степанова

Степанов назвав чотири українські області, де введуть "червоний режим".

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що на цей час епідеміологічна ситуація в деяких регіонах викликає занепокоєння. Він зазначив, що ще чотири області можуть поповнити "червону" зону карантину.

У зоні ризику знаходиться Вінницька, Миколаївська, Львівська та Закарпатська області.

Найскладніша ситуація по завантаженості ліжок з киснем спостерігається в Закарпатській області. Зайнятість ліжкомісць становить 65%. Максим Степанов зазначив, що планує відправити когось із заступників для проведення інспекції в регіоні.

Попередження лікаря Комаровського

Доктор Комаровський розповів про індійську вакцину.

На думку Комаровського, цю вакцину навіть можна вважати рівноцінною AstraZeneca, яку зараз закупає чимало країн світу. Вакцина від коронавіруса Covishield, наголошує Комаровський, має ефективність понад 60 відсотків, якщо казати про захист від захворювання коронавірусом, а також понад 90 відсотків, якщо мова йде про захист від ускладнень при хворобі на COVID-19.

Так, медик підкреслив, що вакцина Covishield дійсно здатна викликати потрібні антитіла та захищати організм людини.

Подвійне громадянство в Україні

Громадянам України можуть дозволити мати подвійне громадянство, проте не з усіма країнами.

Так, в Україні можуть дозволити подвійне громадянство з країнами Європейського Союзу та іншими державами, які є дружніми для нашої країни.

Голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що підтримує легалізацію подвійного громадянства в країні, проте є країна з якою не може бути й мови про подвійне громадянство - Росія.

Хто не отримає надбавку в рамках індексації пенсій

В Україні з 1 березня стартувала індексація пенсій, однак доплати отримають не всі пенсіонери.

В рамках індексації підвищать тільки пенсії, які були призначені у зв'язку з досягненням пенсійного віку, а також виплати з нагоди втрати годувальника та інвалідності. Відзначається, що індексація торкнеться 8 мільйонів українських пенсіонерів, а без підвищень залишаться 3,1 мільйона громадян.

Похолодання на вихідні

В Україні очікуються значні температурні коливання від +14 градусів до -4.

У вихідні дні істотних опадів не прогнозується. Тільки в нічний час доби, 6 березня, в Харківській, Луганській, Донецькій і Дніпропетровській областях йтиме невеликий сніг. Нічна температура складе -3... -8 градусів, у Карпатах - до -13 градусів. Вдень очікується -2... -7 градусів.

У суботу на півдні та сході країни вночі ще буде близько 0, а в неділю синоптики прогнозують до -6 градусів. Денна температура в Україні 6 березня становитиме +1... +4 градусів, а в неділю, 7 березня, - + 2... +5 тепла

У Києві у вихідні нічна температура опуститься до -4... -6 градусів, а вдень буде 0... +2. У неділю повітря прогріється до +5 градусів Цельсія.