В Україні планують дозволити подвійне громадянство

Громадянам України можуть дозволити мати подвійне громадянство, проте не з усіма країнами. Таку заяву зробив глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу.

Так, в Україні можуть дозволити подвійне громадянство з країнами Європейського Союзу та іншими державами, які є дружніми для нашої країни. Дмитро Кулеба зазначив, що підтримує легалізацію подвійного громадянства в країні, проте є країна з якою не може бути й мови про подвійне громадянство - Росія.

Глава МЗС підкреслив, що список країн з якими в Україні дозволять подвійне громадянство буде калібруватися. У список потраплять тільки ті країни, які не становлять загрози для української держави.

Також для людей, які мають два громадянства будуть встановлені обмеження, а саме заборона займати державні посади. За словами міністра такі заходи необхідні, щоб не допустити зловживань владою.

Тим часом Україна продовжує розширювати можливості на міжнародній арені. Раніше Глава МЗС повідомляв, що Уряд України розглядає можливість в майбутньому домогтися безвізового режиму з США. За словами Дмитра Кулеби вже незабаром з'явитися держпрограми мобільності, які дадуть українцям більше можливостей для подорожей в США, а американцям відповідно в Україні.

Крім того міністр закордонних справ повідомляв, що з 1 березня для українців запрацювали два нових безвізу. Тепер українці можуть відвідати Гренаду, відзначається, що ця країна розташована в Карибському морі і славиться своїми курортними готелями, барами і красивими пляжами. Також відпустку можна буде провести Арубе і Кюрасао (заморські території Нідерландів).

Раніше портал Hyser інформував, що американський дипломат розкрив правду про відносини США і Росії.

Також портал Hyser повідомляв, що Джо Байден вперше висловився про Україну в якості президента США.

Крім того портал Hyser писав, що Резніков розповів про нові проблеми Донбасу, які спровокував Кремль.