Доктор Комаровський висловився про індійську вакцину

Відомий медик Євген Комаровський нерідко отримує від своїх читачів та глядачів питання про індійську вакцину від коронавіруса, яку зараз використовують в Україні. Тепер на своєму YouTube-каналі доктор Комаровський опублікував відео, в якому він розповів, що думає про вакцину Covishield.

За думкою Комаровського, цю вакцину навіть можна вважати рівноцінною AstraZeneca, яку зараз закупає чимало країн світу. Вакцина від коронавіруса Covishield, наголошує Комаровський, має ефективність більше 60 відсотків, якщо казати про захист від захворювання коронавірусом, а також більше 90 відсотків, якщо мова йде про захист від ускладнень при хворобі на COVID-19. Так, медик підкреслив, що вакцина Covishield дійсно здатна викликати потрібні антитіла та захищати організм людини.

Разом з тим, каже Євген Комаровський, Covishield можна зберігати при температурах від двох до восьми градусів, що дійсно зручно, якщо згадати про питання логістики. Тож, медик закликав українців не квапитися вірити багатьом політикам, які скажуть що завгодно про вакцину, аби в них самих трішечки став більший рейтинг. Думати в першу чергу, вважає експерт, про своє здоров’я.

За словами медика, інші вакцини, які зараз закупаються в інших країнах, в Україні можуть з'явитися пізніше. Однак наразі є безкоштовна вакцина, якою варто скористатися. Особливо медик закликав громадян потурбуватися про своїх близьких похилого віку, які знаходяться в групі ризику. За думкою медика, від вакцини немає ризику більше, ніж від ускладнень коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що Євген Комаровський розповів, як можна зрозуміти, що в людини не звичайна застуда, а запалення легенів. Експерт поділився важливою інформацією.

Також повідомлялося, що доктор Комаровський розповів, чи можна дитині з нежиттю ходити вдома босоніж. Педіатр дав важливі поради для молодих батьків.

Крім того, чимало батьків хочуть привчати дітей до вегетаріанства. Лікар Євген Комаровський пояснив, чи варто прибирати м'ясо з раціону маленької дитини.