Максим Степанов назвав області, які незабаром можуть потрапити в "червону" зону

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що на цей час епідеміологічна ситуація в деяких регіонах викликає занепокоєння. Він зазначив, що ще чотири області можуть поповнити "червону" зону карантину. Про це міністр розповів в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".
Максим Степанов заявив, що в зоні ризику знаходиться Вінницька область. Даний регіон викликає занепокоєння за рівнем госпіталізації. Глава МОЗ зазначив, що особисто відвідував область і оцінив ситуацію. Також посилити карантинні заходи можуть в Миколаївській області. Міністр підкреслив, що ризик потрапити в "червону" зону має Львівська область, але за іншим показником, який знаходиться в "помаранчевому" рівні.
Найскладніша ситуація по завантаженості ліжок з киснем спостерігається в Закарпатській області. Зайнятість ліжкомісць становить 65%. Максим Степанов зазначив, що планує відправити когось із заступників для проведення інспекції в регіоні. За словами міністра Закарпатська область за динамікою найближче, щоб потрапити в "червону" зону.
Нагадаємо, що на цей момент в "червоній" зоні знаходяться Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська області. У регіонах заборонена робота громадського транспорту, закриті школи, ресторани, кафе, ТРЦ і заборонено проведення масових заходів.
До слова напередодні голова МОЗ Максим Степанов вакцинувався від коронавірусу. Наступним став президент Володимир Зеленський, який відправився в зону ООС, щоб пройти вакцинацію разом з військовослужбовцями. Відзначається, що гаранта прищепили вакциною індійського виробництва Oxford/AstraZeneca.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в не виключають можливість повторного локдауну.

Також портал Hyser інформував, що глава МОЗ Максим Степанов заявив, що в Україні почнуть випробовувати нову вакцину.

Крім того портал Hyser писав, що вчені виявили новий штам коронавірусу, який вражає серце.