Експерт розповів, в якій каші немає сенсу

З малечку дітей нерідко привчають до того, що каши – це дуже корисна їжа. Однак насправді не будь-яка каша дуже потрібна нашому організму. Ситуацію прокоментував Юрій Оробець, викладач мистецтва здорового способу життя в своєму блозі.

Так, спеціаліст приділив особливу увагу маній каші. Цю крупу дуже люблять діти, бо батьки не залишають іншого вибору – часто люди вважають, що ця каша найкорисніша. Однак експерт зазначив, що це не більше ніж «слиз». В такій крупі є навіть ворсинки, які заважають потрібним речовинам потравляти в кров людини, зауважив Юрій Оробець.

Спеціаліст порадив батькам просто викинути манку та не давати її дитині. Краще, вважає викладач мистецтва здорового способу життя, давати дитині цілісні крупи, які не будуть шкодити шлунку. Це пшона каша, яка не містить глютена, а також гречка, рис та інші. Ці каші дуже корисні. Тільки спеціаліст додав, що важливо варити каши не на молоці, як любить робити багато людей, а на воді. Так буде набагато більше користі.

Однак варто зазначити, що крупи важливо замочувати на ніч, підкреслив експерт. Справа в тому, що в круп є «кожура» з захисними білками, які можуть нашкодити шлунку. Тому краще мінімум на шість годин замочувати кашу, щоб тих речовин не було.

Цікаво, що замочувати важливо ще й горіхи, розповів експерт. Справа в тому, що в горіхах багато жиру та амінокислот. В результаті сухі горіхи організму людини дуже важко переварити, тому їх треба замочувати. В воді горіхи треба залишати приблизно добу. До речі, важливо кілька разів змінювати воду.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що експерти назвали напої, котрі можуть допомогти в запобіганні деменції. Варто зазначити, що хоч деменція частіше за все з'являється в похилому віці, зайнятися цим питанням краще ще в молодості.

Також повідомлялося, що спеціалісти з'ясували, який є зв'язок між часником та онкологічними захворюваннями. Така інформація може здивувати.

Крім того, спеціалісти розповіли, про на проблеми зі здоров’ям може вказувати стан шкіри обличчя. Стало відомо, на що варто звернути особливу увагу.