Будь-які висипання, плями або зміни відтінку обличчя свідчать про те, що в організмі відбуваються якісь зміни.

Досвідчений медик, подивившись на обличчя пацієнта, може з точністю розповісти, який орган знаходиться під загрозою або у людини зовсім існує ряд захворювань, пише "changeua".

Як відомо, на зовнішність людини впливає спосіб його життя, шкідливі звички і харчування. Загальний стан шкіри обличчя розповість про те, що в організмі існують неполадки, а деякі фахівці розкажуть, на роботу яких внутрішніх органів варто звернути увагу.

Незважаючи на зміни шкіри, кожна жінка звикла вирішувати їх виникнення за допомогою косметичних засобів. Це, звичайно, хороший спосіб нічого не помічати, проте все ж слід звернутися до фахівця, щоб виявити причини появи тих чи інших висипань, а також запобігти їх подальшів появі.

Лікувальні крема, маски та візит до косметолога, звичайно ж, невід'ємна частина життя жінки, але грамотний підхід до свого здоров'я починається саме з лікування організму зсередини. Адже всякі зовнішні зміни завжди є підказками та сигналом нашого тіла.

Так, за словами вчених, зміна кольору шкіри говорить про те, що необхідно виконати діагностику органів шлунково-кишкового тракту, а також переглянути свій раціон, пропити курс полівітамінів або зробити ін'єкції заліза.

Сіруватий або синюшний відтінок шкіри може бути сигналом про проблеми з серцем. Якщо синява посилюється при фізичному навантаженні або сильному хвилюванні, візит до лікаря краще не відкладати.

Жовтизна шкіри нерідко виникає при хворобах печінки. А занадто яскравий рум'янець на щоках — привід перевіритися на наявність туберкульозу.

Судинні "зірочки" з'являються, якщо не в порядку печінка. Фахівці кажуть, що це вірна ознака сильної інтоксикації.

Суха шкіра свідчить про розвиток гастриту, виразку шлунка або 12-палої кишки. А ось жирна шкіра буває при гіперфункції сальних залоз або при порушенні жирового обміну.

Прищі на лобі говорять про проблеми зі шлунком, а вугри на скронях свідчать про погану роботу печінки. Прищі на щоках говорять про збої в роботі шлунка, а висипання біля нижньої щелепи сигналять про гормональний збій або про інфекції та бактерії.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі вказали на малопомітні симптоми діабету.

Також Hyser повідомляв, що названі симптоми запаленої підшлункової залози.

Нагадаємо, що лікарі розповіли, чому небезпечно їсти на ніч.