Експерти розповіли, як можна захистити себе від деменції

Частіше за все деменція настає з віком, однак захищати свій організм не завадить і з молодого віку. Експерти розповіли, що допомогти в цьому може один корисний напій, передає інформаційний портал Стрічка.

Як з'ясували фахівці Університету Східної Англії, знизити ризик розвитку нейродегенеративних захворювань може допомогти апельсиновий сік. Це вчені дізналися в результаті дослідження, яке показало, що цитрусові насправді можуть впливати на мозок людини. Більше того, речовини, що містять в собі цитрусові, здатні уповільнити старіння нервових клітин головного мозку. Цьому сприяє те, що в цитрусових містяться флавоноїди. Цікаво, що це стосується не тільки апельсина, але й лимона, грейпфрута та лайма.

Справа в тому, що напої з цитрусових (як і самі цитрусові) містять в собі антиоксиданти, які потрібні організму для уповільнення запальних процесів в організм. В результаті виходить, що апельсиновий сік чи лимон допоможуть в запобіганні деменції.

Варто зазначити, що деменція - це придбане слабоумство, яке характеризується зниженням пізнавальної діяльності з втратою в тій чи іншій мірі раніше засвоєних знань і практичних навичок і утрудненням чи неможливістю придбання нових. В народі деменцію часто називають старечим маразмом.

Часто експерти зазначають, що в запобіганні деменції, окрім здорового харчування, можуть допомогти активний спосіб життя, прослуховування музики, читання. Крім того, психологи нерідко радять вести особистий щоденник та передивлятися архівні фотографії - це допомагає в проблемах з пам’яттю.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що експерти назвали продукти харчування, яки можуть покращити зір. Ці продукти точно варто мати в раціоні.

Також повідомлялося, що спеціалісти з'ясували, який є зв'язок між часником та онкологічними захворюваннями. Така інформація може здивувати.

Крім того, спеціалісти розповіли, про на проблеми зі здоров’ям може вказувати стан шкіри обличчя. Стало відомо, на що варто звернути особливу увагу.