Існує сотні досліджень про вплив на організм чорної кави. Однак, дані суперечливі. Вчені донині не зійшлися на думці, чи корисний напій або ж приносить шкоду. У новій же науковій роботі фахівці заявили про те, що регулярне вживання кави може привести до крихкості кісток.

Так згідно з новими опублікованими даними вчених, підбадьорливий напій знижує вміст мікроелементів в організмі та перешкоджає їх засвоєнню. Про це пише портал "Позвоночник".

Кава вимиває з організму такі корисні речовини як кальцій, магній, калій, натрій, що призводить до крихкості кісток. Найбільше кава впливає на засвоєння кальцію, а кальцій, як відомо, просто необхідний для збереження цілісності кісток і роботи багатьох внутрішніх органів.

Фахівці заявляють, щоб мінімізувати шкоду від напою, слід правильно харчуватися і включати в раціон більше продуктів, які містять перераховані вище мікроелементи.

Наприклад, випивши чашечку кави, можна з'їсти 15 грамів мигдалю, — це поверне баланс кальцію на належний рівень.

Що ще не мало важливо, за словами експертів, шкода кави більше зачіпає жінок, ніж чоловіків. Так якщо жінка випиває більше 4-х чашок кави на день, то у неї дуже високий ризик розвитку остеопорозу (метаболічне захворювання кістки, що прогресує, та при якому відбувається зменшення щільності кістки, що супроводжується порушенням її структури). Особливо це стає небезпечно після настання менопаузи.

Крім цього, дослідники нагадують про те, що кава містить нікотинову кислоту і B5 — це необхідні для людини вітаміни, проте вони сприяють виходу кальцію і вітаміну B1, тому при частому вживанні кави рекомендується заповнювати їх недолік хлібом з висівками та молочними продуктами.

Раніше "Нyser" писав про те, скільки потрібно випивати кави на день для здоров'я серця.

Також наш портал повідомляв, фахівці назвали найнебезпечніший спосіб приготування кави.

Нагадуємо, лікарі назвали найкращі для здоров'я ранкові напої.