Неправильне поєднання продуктів може нашкодити організму

Каша - це важлива складова в раціоні кожної людини. Приготувати цю страву під силу кожному, адже, на перший погляд, справа не хитра. Однак далеко не всі знають, що поєднання каш з іншими продуктами може згубно позначитися на організмі. Так, експерти пояснили, з чим подавати популярні каші, щоб не нашкодити собі. Про це пише портал rice.ua.

В першу чергу потрібно запам'ятати, що каші не варто подавати з м'ясом. Візьмемо за приклад гречку, яка містить багато мінералів і вітамінів, і вважається однією з найкорисніших круп. "Парадокс" полягає в наступному: гречка містить фітинові з'єднання, які погіршують засвоєння заліза, що знаходиться в м'ясі. Однак якщо харчуватися різноманітно, то таке поєднання не принесе шкоди організму, тому кардинально переглядати свій раціон не варто.
Ще одним небезпечним поєднанням вважається гречана каша і молоко. За словами експертів обидва продукти володіють складним складом і вважаються важкими, вимагаючи від організму в процесі перетравлення чимало часу і ресурсів. Відзначається, що для їх перетравлення потрібні різні ферменти, а подібне навантаження може обернутися болями в шлунку, вагою або діареєю. Особливо небезпечно вживати таке поєднання продуктів перед сном.
Крім того експерти радять не поєднувати злакові каші з цукром, особливо людям, які мають проблеми з серцево-судинною системою і зайвою вагою. Найкраще поєднувати крупи з ягодами і фруктами, які забезпечать поступове підвищення цукру в крові. У випадку з цукром - він складається з швидких вуглеводів, які розщеплюються практично моментально. Внаслідок чого в крові відбувається стрибок глюкози.
Раніше портал Hyser писав про те, що лікарі назвали кашу, яка шкодить організму.