В Україні змінилося ПДР щодо норм безпеки

В уряді продовжують змінювати правила дорожнього руху. Всі зміни стосуються безпеки малолітніх дітей в машині. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Ізмененнние правила вже діють, і повністю стосуються безпеки дітей. Наприклад, в ПДР позначили визначення дитячої утримує системи, раніше в правилах було написано "спеціальний засіб". Також в ПДР тепер фігурує зріст дітей-145 сантиметрів.

Крім цього, зникло вимога щодо необхідності наявності дитячих крісел на транспорті, які здійснюють регулярні, регулярні спеціальні або Нерегулярні пасажирські автобусні перевезення і на спеціалізованих транспортних засобах, таких як машини "швидкої", Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, поліції і т. д.

Таким чином, дітей, зростання яких нижче 1,45 метра заборонено везти в ТЗ без дитячого крісла, що дозволяє пристебнути дитину ременями безпеки, тому, наприклад, дітей точно не можна перевозити на задніх сидіннях мотоцикла або мопеда.

Також позначено, що дитяче крісло не можна встановлювати на першому ряду сидінь. Перевезення дитини до трьох років на передньому пасажирському сидінні дозволено тільки якщо дитяча утримує система встановлюється проти напрямку руху підключеної подушкою безпеки.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що автомобільні експерти розповіли українцям, які позашляхові пікапи, випущені в 2020 році, є найбільш прохідними і надійними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали дивовижний "розкішний" лімузин, який зібраний з двох "запорожців" ЗАЗ-968", який зараз продає приблизно за 17 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали фотографію майданчика "АвтоЗАЗу", яка майже повністю заставлена новими моделями, які збирає запорізьке підприємство — Kia Rio і Kia Rio X.