Співробітники поліції повинні мати вагомі причини для зупинки водіїв.

Зокрема, мається на увазі наявність законних підстав. Тобто у представників влади повинні бути докази скоєного водієм порушення ПДР. Про це пишуть "Вести-ua.net".

Суд заборонив вимагати документи у водія без доказів його провини, фото: YouTube

У разі безпідставної зупинки, інспектор не має права вимагати у водія пред'явити якісь документи. Відповідне рішення виніс другий апеляційний адмінсуд. Таким чином, суд визнав недійсною постанову поліції про непред'явлення водієм документів під час зупинки авто через порушення правил дорожнього руху.

Інспектор зупинив водія через порушення ним ПДР і вимагав у нього документи. Однак автомобіліст відмовився їх пред'являти, уточнивши, що зробить це тільки після того, як будуть представлені докази його провини. Поліцейський виписав йому за це штраф на суму 425 грн.

водіям розповіли, як поводитися з інспекторами, фото: подробиці

Водій вирішив відстоювати свої права в суді, оскільки був упевнений, що законних підстав для його зупинки не було. У суді інспектор так і не зміг довести правомірність зупинки авто. А значить це свідчить про безпідставність вимог пред'явити для перевірки документи.

Виходить, поліцейський не повинен був вимагати щось у цього водія, а він значить платити штраф за відмову пред'являти документи. Уточнюється, що дане рішення суду вже оскаржити не можна, оскільки воно є остаточним.

Раніше "Нуѕег"писав про те, що поліція попередила про незвичайні штрафи.

Також наш портал повідомляв, що анонсували скасування штрафів для "євробляхерів".

Нагадуємо, що в Україні будуть підвищувати штрафи, експерти розповіли за що можна попрощатися зі заощадженнями.