У мережі показали та розповіли унікальну історію про один із дивовижних автомобілів часів СРСР. Існувала повнопривідна модифікована Волга, на якій їздив сам Брежнєв.

Є несподівані кадри, на яких можна побачити Волгу, відому як ГАЗ-24-95. На цьому автомобілі їздив Брежнєв на полювання, що говорить про те, що цей екземпляр – справжній раритет та рідкість.

Важливо відзначити, що таких Волг був ні у Росії, ні по всій території СРСР. На ті часи існували тільки УАЗи, які спеціально піднімалися для того, щоб влаштовувати перегони бездоріжжям.

Що стосується цієї унікальної Волги ГАЗ-24-95, то вона була зроблена в 1974 всього в 5 екземплярах. Вона була розроблена за наказом Горьківського обкому КПРС. За основу цієї машини було взято 24 Волги. Найдивовижніше в тому, що ця Волга не мала рами, а її агрегати та вузли були взяті від УАЗ-469.

ГАЗ-24-95 мав 2.4-літровий рядний 4-циліндровий мотор, потужність якого становила 95 кінських сил. Завдяки таким характеристикам цей "біг-фут" міг розганятися до 140 км/год.

Також є відомості, що Волга-позашляховик Брежнєва обслуговувалась виключно його генсеком. Л.І. Брежнєв їздив на цій Волзі на полювання, що натякає на її надійність та високу якість.

Читайте також:

Чи можуть випасти очі: у мережі показали невідомий прототип "Волги", яку робили для депутатів

Йдуть до Європи: мешканець Білорусі переробив свою "Волгу" для роботи на дровах. Фото

Монако катається стара радянська Волга на українських номерах. Фото