У зв'язку з тим, що в Україні хочуть повернути обов'язковий техогляд, було зроблено важливу заяву. З'явилася інформація про те, що кожному терему, або навіть кожному другому, можуть відмовляти в техогляді їхнього автомобіля. Через це було ухвалено рішення звернутися до українських автомобілістів.

Цю інформацію оприлюднили на порталі "Апостроф"

Насамперед слід нагадати про те, що обов'язковий техогляд хотіли запровадити ще восени. Однак це не було зроблено через повномасштабне вторгнення путінських окупантів на територію нашої держави. Хоч і немає жодного однозначного рішення, ходить дуже багато чуток про те, що вже наступного року обов'язковий техогляд буде запроваджено.

Дуже важливо попередити про те, що приблизно 30% автомобілів, які їздять українськими дорогами, не зможуть пройти техогляд.

Це пов'язано з тим, що на території України дуже багато старих та підтриманих машин. Вони досить серйозно забруднюють довкілля. У зв'язку з тим, що є автомобілі, які розраховані лише на 300 тисяч км або 10 років при середньостатистичній експлуатації, вони згодом стають дуже шкідливими. Наприклад, якщо з ладу виходять деталі таких машин, на них ставлять обманки або просто перепрограмують комп'ютер.

Також автомобілі з американською оптикою також можуть не пройти техогляд. Це пов'язано з тим, що в Америці та Європі введено різні стандарти.

Читайте також:

Пластикові права можна з собою не носити: українських автомобілістів порадували

Для чого досвідчені водії завжди возять із собою голку у салоні автомобіля

Чорний ворон: в Україні продають унікальний автомобіль 1937 року. Фото