У мережі повідомили, що багато досвідчених автомобілістів мають соду в машині. Так, є водії, які миють оббивку свого авто не порошком, а звичайною содою. Це з тим, що миття салону машини з допомогою порошку – просто міф.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі про автомобілі.
Як відомо, сода є невід'ємним засобом у побуті кожної сім'ї. Цей засіб – дешевий, доступний та ефективний. Йому знайшли застосування для автомобілів.

У мережі можна знайти масу прикладів, де содою чистять тканинну поверхню оббивки. Соду можна втирати у сидіння, щоб обробляти плями. Однак силу в такому випадку застосовувати не варто, оскільки цей засіб є абразивом. Після миття содою потрібно просто зібрати використаний засіб пилососом. Також сода допоможе прибрати не лише бруд, а й неприємний запах.

«Сода справді універсальна чистяча речовина. Але для сухого чищення автомобільних сидінь застосовувати гідрокарбонат натрію немає сенсу. Поки частки соди сухі, вони не реагують із забрудненнями. З тим самим успіхом можна спробувати очистити оббивку сидінь дрібним річковим піском. Терти дуже дійсно не можна, а слабко — не буде навіть абразивного очищення. Щоб переконатися, достатньо провести експеримент і почистити ворсовий килимок содою біля вхідних дверей. Ефекту жодного. Навіть біла ганчірочка, за допомогою якої розтирають соду, залишається практично чистою. Тому використати соду для чищення сидінь недоцільно», - сказав автомобільний експерт.

Крім цього, професіонал сказав, що для фар та кузова автомобіля найкраще підійде автошампунь. У цьому випадку використовувати соду не рекомендується.

«Чистити сухою содою фари – піддавати їх абразивному зносу. Якщо розвести соду з водою, можна помити фари і тільки фари. Для лакофарбового покриття кузова автомобіля "содові ванни" не особливо корисні. Для фар та кузова краще підходить автошампунь», - продовжив фахівець.
Читайте також:

Автомобільні лайфхаки. Як зробити так, щоб у мороз не обмерзало лобове склоЯкщо терміново треба їхати, а машина зледеніла: як швидко розморозити шибки авто. Прості хитрощі