Настала зима, а отже мороз та завірюха стануть нашими вічними супутниками щонайменше на три місяці. І якщо люди можуть більш-менш непогано переносити зимові перепади температури, то з появою в житті автомобіля ситуація змінюється докорінно.

Кожен відчував це почуття безвиході, коли на вулиці і так холодно, і доводиться сідати в заледенілий автомобіль. Вулиця на вулиці, виходить. І якщо автомобіль можна прогріти і через якийсь час зігрітися всередині, то лобове скло не так легко розморозити, щоб можна було виїжджати у своїх справах.

Детальніше про методи розморожування лобового скла інформує сайт РБК-Україна.

Обігрівач салону. Гріємося самі, гріємо машину, розморожуємо лобовуху. Насправді піч нагріває поверхню до потрібної температури. Після цього залишиться лише прибрати кригу склоочисниками. Прискорити процес можна, якщо налаштувати обігрівач на максимальну температуру.

Антилід. Існує спеціальний засіб, який можна придбати в будь-якому автомобільному магазині. Продається у вигляді аерозолю. Основним компонентом засобу зазвичай виступає спирт. Протягом кількох хвилин під час контакту з льодом він розчинить його. Після цього достатньо скористатися склоочисниками або пройтися склом щіткою.

Автозапуск. Деякі моделі авто припускають наявність автозапуску. Це означає, що за кілька хвилин до виходу з дому можна з вікна за допомогою пульта запустити двигун. Коли ви опинитеся в автомобілі, він буде вже прогрітий і залишиться тільки включити двірники.

Досвідчені водії стверджують, що потрібно поливати лобове скло окропом або направляти гаряче повітря від обігрівача на холодне скло. Однак це лише зіпсує вам автомобіль. Категорично заборонено намагатися відбити кригу скребками, склоочисниками та іншими предметами. Все це призведе до пошкодження скла.

Щоб на лобовому склі не намерзала крига, необхідно паркуватися в гаражі. Однак не всі мають гаражі, а тому є простий лайфхак, як зберігати автомобіль на вулиці та не мати проблем із намерзанням льоду. Потрібно просто устелити лобове скло старим простирадлом або пакувальним картоном, закріпивши його склоочисниками.

Читайте також:

Готуйте гаманці: в Україні з Нового року відновлюється техогляд машин

Штраф у 600 тисяч гривень: водіїв попередили за «банальне» порушення правил дорожнього руху

"Приховане полювання": на українських дорогах з'явилися патрульні "машини-невидимки". Що потрібно знати