У мережі оприлюднили цікаву інформацію щодо культового радянського автомобіля. Напевно, всі чули про Запорожця, проте зараз йтиметься про не менш відомий «дракон» від світського автопрому.

Відповідну публікацію надали на автомобільному порталі.

Насамперед хотілося б нагадати про таке легендарне авто, як Москвич. Він мав різні серії, проте найбільше запам'ятався 412-й. Ці авто випускалися масово, на трьох заводах. Також він простояв на конвейєрі цілих 30 років.

Варто зазначити, що Москвич 412 збирався не лише на Московському та Іжевському підприємствах, а й на території Болгарії. Також він був досить популярним і в Британії.

Москвич 412 може похвалитися тим, що його постійно вдосконалювали. Йому на постійній основі змінювали підвіску, мотори, інтер'єр та екстер'єр.

Що стосується начинки, це цей екземпляр має 1,5-літровий двигун потужністю 75 кінських сил. Проте Москвич мав проблеми з карбюратором, трамблером та гальмами. Ще його треба було постійно берегти від калюж.

Незважаючи на багато недоліків, цей автомобіль був дуже популярним не лише в СРСР. Найдивовижніше в тому, що його можна побачити і сьогодні на українських дорогах. Однак, таких машин залишилося зовсім мало.

Читайте також:

Автоукраїнізація: у мережі показали рідкісний Москвич в українській збірці

А тепер - "горбатий": у мережі показали, як виглядатиме новий Москвич для росіян. Фото

Що залишиться від Запорожця та Москвича: відео старих краш-тестів радянських машин

Повернення до СРСР: росіяни відродять випуск "Москвичів". Вся справа у санкціях