Кожен водій знає, що з приходом зими необхідно переходити на зимову гуму. Однак через непередбачувані погодні умови зробити це вчасно не завжди виходить. Саме тому потрібно мати зимові шини ще до того, як утворюється перша крижана кірка чи сніг на дорогах.

Цю інформацію надали на порталі «avtorem»

Фахівці вирішили поділитися своїм досвідом та розповіли, що зимові покришки потрібно ставити, коли середня температура тримається в районі +5- +7 градусів протягом кількох днів.

Потрібно розуміти, що чим холодніше на вулиці, тим жорсткішою буде сама зимова покришка. Шини також легко відрізнити на малюнку проектора.

Якщо водій вже вирішив змінювати гуму, йому потрібно знати норми для проведення техогляду. І тут є допустима норма висоти проектора шин – від 1.6 мм.

Шина. Фото: скріншот YouTubе
Шина. Фото: скріншот YouTubе

Крім цього, важливо знати, що при заміні потрібно міняти відразу всі 4 колеса, а якщо нібито нова зимова гума зносилася на протекторі до 4 мм, її краще поміняти.

Коли водій уже поставив нові покришки, йому треба їздити вкрай уважно перші кілька сотень кілометрів, щоби вони притерлися до дороги.

Також експерти наполегливо рекомендують не купувати "всесезонки", бо вони не підходять для українських доріг. Ця гума добре показує себе при температурі близько 0 і відмінно чіпляється за європейські дороги без снігу. Це досить дешевий варіант, проте «всесезонки» швидко зношуються влітку, а коли холодно стають не еластичними.

Як продовжити життя автомобільних двірників у два рази: є спеціальна точила. Відео

У Росії все погано: через потужні санкції "АвтоВАЗ" відмовився від випуску свого єдиного кросовера