Останнім часом мережа почала захоплювати дивовижна інформація про те, що на території Китаю з'явився справжній цвинтар для новеньких електронних автомобілів.

Відповідну новину розмістили на порталі новин про автомобілі «mashyna»

Існує популярна китайська соціальна мережа під назвою Weibo. Саме там з'явилися перші зображення за участю незліченої кількості покинутих нових електромобілів Ora iQ.

Є відомості, що ці машини робилися компанією Great Wall Motors.

У мережі повідомляється, що на зображенні, якщо придивитися, можна побачити логотип китайського каршерингового сервісу Ole Sharing.

Ole Sharing – це проект, який почав своє існування у 2018 році. Цього ж року було створено китайський бренд електромобілів Ora iQ.

Ora iQ: скрін із соціальної мережі Weibo
Ora iQ: скрін із соціальної мережі Weibo

Через два роки ця компанія заявила у своєму звіті, що вона має більш ніж 2,5 мільйонів зареєстрованих користувачів. Через те, що на території Китаю існує обмеження субсидій на електронні машини, у серпні 2021 року бренд офіційної заявив про своє неочікуване закриття.

Також у цей дивовижний проект було вкладено 1 млрд юанів як інвестицій, що досить вражає.

Як виявляється, всі ці автомобілі не були розпродані і перетворилися на сплячих "карликів" під пилом. Причина, через яку вони не були продані, покищо не відома.

Xiaomi показала фото свого першого автомобіля. Це щось інопланетне

«Секретний сад»: у Британії знайшли «цвинтар» ретро-автомобілів. Очі розбігаються, відео

Перевірте, чи є ваша: названо 10 автомобілів, які найчастіше викрадають в Україні.