У Закарпатській області з 10 червня відновив роботу завод "Єврокар". Підприємство займається великовузловим складанням Skoda. "Єврокар" перебував у простої з 24 лютого через початок військової агресії РФ в Україні. Зараз це єдиний виробник легкових авто, який працює в країні.

Випускати почали кросовери Skoda Kodiaq і Skoda Karoq. У першій партії-80 машинокомплектів цих моделей, повідомила прес-служба Skoda.

"Збільшення обсягів виробництва буде прямо залежати від розвитку війни в Україні. Вільні приміщення заводу і надалі будуть служити центром проживання тимчасово переміщених осіб", - зазначили в компанії.

При цьому продажі нових автомобілів Skoda в Україні поновилися ще в травні. А сервісні центри автовиробника повернулися до роботи практично з перших днів повномасштабної війни. "Налагоджені стабільні поставки оригінальних запасних частин, аксесуарів і моторних масел", – відзначити в компанії.

До 24 лютого Легкові автомобілі в Україні випускали два заводи – "Єврокар" і Запорізький автомобілебудівний завод. ЗАЗ збирав моделі Lada, Renault і Kia. Завод отримував машинокомплекти з країни-агресора і зараз не працює.

Читайте також:

Навіть алкотестер зламався: у Києві затримали водія-рекордсмена. Напився в мотлох. Фото

Люди почали змінюватися: як у Києві автомобілісти пропускають "швидку". Відео

Гроза росіян: у мережі показали грізні "Бандеромобілі" для ЗСУ. Фото