У мережі з'явилася інформація про те, які дизайнерські деталі ЗАЗ підглядав для "Запорожця"

ЗАЗ - 966 "Запорожець" — культовий радянський автомобіль з незвичайним і незабутнім дизайном, проте мало хто з автомобілістів знає, як склався зовнішній вигляд цієї машини. Користувач з автомобільного порталу "Drive2" розповів про те, які моделі західного автопрому вплинули на художників Заз.

Багато автолюбителів сходяться на думці, що головним натхненням при створенні "вухатого" були NSU Prinz і Chevrolet Corvair. Варто відзначити, що перша машина своєю зовнішність зобов'язана другий. Проте, в дизайні ЗАЗ є елементи, які нагадують інші моделі.

Chevrolet Corveir. Фото: Drive2

Вперше ЗАЗ — 966 з'явився на конвеєрі в 1967 році, а перше покоління "Corveir" - на сім років раніше. Варто відзначити, що мова йде саме про перше покоління американського седана, так як у другого з "Запорожцем" мало спільного.

Машини досить схожі спереду, проте більше подібностей у "Запорожця" саме з NSU Prinz. Найсильніше схожість прямує в моделі ЗАЗ-968 1972 року, де схожість стає максимальним.

NSU Prinz. Фото: Drive2

У машин практично однакові передні крила, хромована окантовка задніх бічних стекол і навіть поворотники. Проте, по частині інтер'єру дві машини досить сильно відрізняються.

Ford Falcom. Фото: Drive2

Якщо ж говорити про задню частину кузова, то найсильніше вона нагадує Ford Falcom. У них з" Запорожцем "майже такі ж, як і у"Форда". Проте, по салону ЗАЗ не схожий і на американця.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали футуристичну модифікацію "Таврії", яка не потрапила в серію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США на продаж виставили цікаву колекцію радянських машин.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали унікальний Саморобний автомобіль ВАЗ"Лань".