У мережі розповіли про рідкісну і цікаву військову модифікацію радянського позашляховика УАЗ

Позашляховик УАЗ-469 поставили на виробництво на початку 70-х років. Цей автомобіль широко використовувався Радянською Армією, тому у нього існувало безліч модифікацій, наприклад, командирський автомобіль, машина медиків і зв'язківців і так далі. Блогер з каналу "AleX MoSS "розповів про найцікавішу модифікацію, у якій в салоні було два керма.

Позашляховик з двома рулями використовувався саперними підрозділами армії. У їх конструкції був присутній дорожній індукційний міношукач, який здатний був шукати протитанкові і протитранспортні міни.

В середньому машина рухалася зі швидкістю 10 кілометрів на годину і здатна була знаходити міни на глибині до 70 сантиметрів в смузі шириною 2,2 метра. Крім водія і оператора, який, власне, другим рульовим колесом і керував пошуковим елементів, в машині також їхало 4 сапери.

Коли міношукач УАЗа виявляв міну спрацьовував механізм зупинки машини. Після цього водій від'їжджав від місця розташування міни на 30 метрів і в справу вступали сапери, які знешкоджували або підривали міну.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали футуристичну модифікацію "Таврії", яка не потрапила в серію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США на продаж виставили цікаву колекцію радянських машин.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали унікальний Саморобний автомобіль ВАЗ"Лань".