У мережі показали макет модернізації "Таврії" з цікавим дизайном, яка не пішла в серію

Під кінець існування СРСР і в 90-х роках багато автовиробників опинилися в скрутному становищі і не могли реалізувати більшу частину перспективних і цікавих задумів. Однією з таких ідей була модернізація "Таврії" з футуристичним дизайном.

У 80-х роках минулого століття інженери на основі вузлів і агрегатів "Таврії" розробили автомобіль ЗАЗ-1106. У машини був досить незвичайний, радикально відрізняється як від "Таврії", так і від інших радянських машин дизайн. Саме таким художники Заз уявляли собі автомобіль 21 століття.

Треба сказати, що за сьогоднішніми мірками машина виглядає досить дивно, але, тим не менш, не можна не звернути увагу на те, що у цього дизайну є чимало подібностей з Вазівським сімейством "десятки", які випускалися з кінця 90-х по початок нульових.

Самостійно втілити проект автомобіля 21 століття у ЗАЗа не вийшло, оскільки завод, як і багато інших, сильно постраждав від політичних і економічних криз початку 90-х років. У зв'язку з цим керівництво підприємства вирішило не йти на ризики і направило всі виробничі потужності на випуск "Таврій".

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що перший український електрокар виїхав на дороги для тестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі нагадали, за що автолюбителі любили ЗАЗ-968М "Запорожець".

Також "Hyser" писав, що блогер протестував Tesla Model 3 і розповів про її переваги.