У Сполучених Штатах на продаж виставили цілу колекцію класичних радянських машин

Незважаючи на те, що офіційно радянські автомобілі в США ніколи не поставлялися, вони якось добиралися до Америки і там у них знаходилися свої цінитель. Нещодавно в американському Портленді, штат Орегон, на продаж раптово виставили невелику, але цікаву колекцію радянських машин, у кожної з яких дуже маленький пробіг і відмінний стан. Про це повідомляє Інформаційний портал "Carakoom".

Перший екземпляр з колекції-ВАЗ-2107" Жигулі " 1988 року з червоним кузовом. Машина в ідеальному стані, фарба заводська, на кузові немає ні сліду іржі. Пробіг машини складає всього 20 тисяч кілометрів. Інтер'єр також знаходиться в бездоганному стані. Він практично повністю заводський, єдина зміна — магнітола з програвачем компакт-дисків. Коштувала ця машина 11 тисяч доларів, що дорівнює більш ніж 300 тисячам гривень.

Другою машиною є "старший брат сімки" -ВАЗ — 2106, який випущений, правда, пізніше-в 1989 році. Машину придбали в Німеччині. Її пробіг складає всього 21 тисячу кілометрів. За цей екземпляр запросили вже велику ціну-14 тисяч доларів, що дорівнює майже 400 тисячам гривень.

За іншу "шістку" просять ще більшу суму — 17 тисяч доларів або 478 тисяч гривень. Така висока вартість, мабуть, обгрунтована тим, що Пробіг цього ВАЗ-2106 становить всього 5 тисяч кілометрів.

Однією продукцією ВАЗ все не обмежується. На продаж також була виставлена "Волга" ГАЗ-24-10, яка була придбана власником в 1989 році під час відвідування України. Пробіг автомобіля складає всього 25 тисяч кілометрів. Заплатити за неї теж доведеться 17 тисяч доларів.

Самим "новим" автомобілем в колекції є "Москвич-2141", який зійшов з конвеєра в 1991 році. Пробіг хетчбека становить близько 17 тисяч кілометрів, автомобіль досі пофарбований в заводську фарбу. Просити за нього власник 15 тисяч кілометрів, що за актуальним курсом дорівнює 422 тисячі гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що перший український електрокар виїхав на дороги для тестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі нагадали, за що автолюбителі любили ЗАЗ-968М "Запорожець".

Також "Hyser" писав, що блогер протестував Tesla Model 3 і розповів про її переваги.