У мережі з'явилися фотографії саморобного родстера, який автолюбитель зробив з "Запорожця"

Тюнінг автомобіля-практично безкрайній простір для реалізації найсміливіших і цікавих задумів. Хтось робить свою машину привабливіше зовні або потужніший, а хтось на основі одного автомобіля по суті будує інший. Фотографію одного з таких автомобілів опублікував інформаційний портал "Carakoom".

Так, один автолюбитель зробив по суті саморобну машину, яка зовні нагадує продукцію автовиробника Lotus. Незважаючи на цікаву зовнішність, даний автомобіль побудований на агрегатах "Запорожця".

Важливо відзначити, що шасі, наприклад, не були взяті з "Запорожця", проте в автомобілі задіяно багато його вузлів. В основі конструкції лежить саморобна просторова рама, яку автор проекту зварив із сталевих труб круглого перетину. На раму надітий кузов, який зроблений повністю зі склопластику.

Саморобний спорткар. Фото: Carakoom

Мотор у родстера "Зазовський", так само розташований ззаду. Судячи з усього, його ніяким чином не доробляли, так що його потужність коливається від 40 до 50 кінських сил. Привід у машини, звичайно, задній.

Саморобний спорткар. Фото: Carakoom

По зовнішності машина нагадує Британський спорткар Lotus Elan, особливо його передня частина, в якій навіть є піднімаються фари. Задня оптика виготовлена самостійно і являє собою три довгі смуги з кожного боку. Для доступу до двигуна вся задня частина відкидається.

Завершують образ незвичайного спорткара п'ятикутні литі диски на колесах і саморобна передня панель з круглими датчиками.

Доля проекту невідома, тому не зрозуміло, чи будуть його доробляти. На жаль, така доля очікує більшу частину подібних саморобок.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що перший український електрокар виїхав на дороги для тестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі нагадали, за що автолюбителі любили ЗАЗ-968М "Запорожець".

Також "Hyser" писав, що блогер протестував Tesla Model 3 і розповів про її переваги.