У мережі показали унікальні "Жигулі" ВАЗ-2107, під капотом якого встановлено 600-сильний мотор

По всьому світу і особливо в країнах колишнього СРСР Є багато любителів радянських автомобілів, зокрема модельного ряду "Жигулі", однак ці машини володіли досить слабкими динамічними характеристиками. Автолюбитель, який проживає в Маямі, затюнинговал свій ВАЗ-2107 до такої міри, що машина розганяється до 100 км/год за 2,5 секунди. Цю машину показав блогер з YouTube-каналу "ПриветТачка".

Так, власник автомобіля вирішив повністю переробити радянську автокласику. У нього була інша машина-японська Toyota Supra, яка високо цінується вуличними гонщиками. Він переставив мотор з "Супри" в "Жигулі", додатково його допрацював, в результаті чого агрегат почав видавати потужність до 600 к. с.

Варто відзначити, що "Жигулі", на основі якої робився цей незвичайний спорткар, спочатку була непроста. Вона була підготовлена для участі в гонках, в результаті чого на ній вже був встановлений каркас безпеки, а під капотом стояв карбюраторний мотор потужністю 160 к.с. Крім того, на автомобілі в спочатку стані був спортивний обвіс, який, правда, згодом змінив форму.

Величезний двигун "Супри" 2JZ сам по собі не помістився б під капот, так що підкапотний простір довелося розширювати в бік водія. З урахуванням досить скромної ваги "Жигулів" - близько 900 кілограм, цей двигун дозволяє набрати швидкість в 100 км/год всього за 2,5 секунди.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що перший український електрокар виїхав на дороги для тестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі нагадали, за що автолюбителі любили ЗАЗ-968М "Запорожець".

Також "Hyser" писав, що блогер протестував Tesla Model 3 і розповів про її переваги.