У мережі згадали про вельми цікавий прототип машини майбутнього-АЗЛК-2144 "Істра"

Велика частина дизайном і концептів, що розробляються радянськими автовиробниками, не доходила до серійного виробництва. Окремі машини для серійного випуску навіть не призначалися, і були чимось на зразок польоту фантазії. Однією з таких машин є АЗЛК-2144 "Істра", фотографії якої опубліковані в Instagram-акаунті "the_ussr_auto".

Розробка даної моделі проходила в другій половині 80-х років в рамках програми "автомобіль 2000 року", суть якої полягала в тому, щоб уявити, як будуть виглядати машини через 15 років. Це означає, що АЗЛК-2144" Істра " не був наступницею 2141 або 2142. Треба сказати, що художники АЗЛК досить точно уявили собі дизайнерські ходи, якими користувалися дизайнери на початку 2000-х.

"Істра" існує у вигляді єдиного демонстраційного макета, який був виготовлений тільки до 1991 року. Почалася ж розробка ще в 1985 році, коли на підприємстві в управлінні конструкторських і експериментальних робіт створили групу перспективних розробок, якою керував інженер-конструктор а.в. Куликов.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що перший український електрокар виїхав на дороги для тестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі нагадали, за що автолюбителі любили ЗАЗ-968М "Запорожець".

Також "Hyser" писав, що блогер протестував Tesla Model 3 і розповів про її переваги.