У мережі пояснили для чого в кузові ГАЗ - 66 були передбачені відкриваються кватирки

ГАЗ-66-мабуть, один з найбільш вдало продуманих і прохідних вантажівка свого часу. Його випуск стартував ще в 1957 році, було випущено більше мільйона вантажівок. Блогер з каналу "AleX MoSS" розповів про деякі особливості цієї машини.

Дана модель розроблялася як заміна застарілому ГАЗ-63 і в його конструкції є багато спільного з німецькою вантажівкою Mercedes-Benz Unimog. "Шишига", правда, вийшла на порядок більше" Унімога", природно, володіючи при цьому і набагато більшою вантажопідйомністю. Від німецької моделі у "Шишиги" залишилася компоновка кабіни і мости з блокуваннями диференціалів.

ГАЗ - 66 позиціонувався в першу чергу як військовий автомобіль, тому використовує принцип половинчастої розвішування, завдяки якому вантажівка могла успішно використовуватися ВДВ: його могли скидати з парашутом і він, не завалюючись в сторони, приземлявся на чотири колеса.

Кабіна у Вантажівки, правда, була не найзручніша: через кожух мотора, що знаходиться в салоні, важіль перемикання КПП заведений мало не за спину водієві, через що перемикати передачі було вкрай незручно. Втім, цей мінус компенсувався винятковою прохідністю "Шишиги" на бездоріжжі, особливо в руках вмілого водія.

Багато питань і чуток виникає навколо кватирок поруч з лобовим склом кабіни. Розширене скління часто застосовується у військових вантажівках для підвищеної видимості, проте такі кватирки можна побачити тільки в ГАЗ-66.

Всупереч поширеній думці, кватирки не призначені для того, щоб з них вести вогонь — це незручно. Все зводиться до того ж кожуху двигуна в салоні. При роботі, особливо в жарку погоду, двигун сильно нагрівається, перетворюючи кабіну вантажівки в парилку. Кватирки, розташовані подібним чином, здійснюють подачу холодного повітря в кабіну при русі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що водіям розповіли, як оскаржити штраф, виписаний фантомом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали експортний "Москвич" в ідеальному стані.

Також "Hyser" писав, що в автомобілях Tesla виявилася серйозна поломка.