У мережі розмістили досить незвичайну і несподівану новину, в якій йдеться про те, що на території України почали робити електромобілі. Так, є відомості про те, що українські автомобілі модифікують і роблять з них дивовижні електрокари.

Відповідний пост оприлюднили на порталі "Акценти"

Є відомості про те, що в Дніпрі роблять електромобілі. Потрібно акцентувати увагу на тому, що їх роблять з Таврії або Славути.

Автомобілі на базі ЗАЗ беруться тільки через те, що вони дуже доступні і з ними так простіше працювати. Теоретично, українські умільці можуть робити електромобілі на будь-якій базі, однак потрібно розуміти, що на це будуть йти зовсім інші гроші.

Важливо відзначити, що такі перероблені Таврії або Славути коштують чимало грошей. Якщо говорити конкретно про ціну, то потрібно розуміти, що вона стартує від 3700 доларів. Найголовнішим виступає батарея, від якої залежить вся ціна на модифікований український електромобіль. Загалом його ціна може становити 5.5 тисяч доларів і вище.

Ці модифіковані автомобілі мають назву Kozak EV і вони пропонуються покупцеві в трьох екземплярах: з батареєю ємністю 12 кВт∙год: запас ходу – 100-130 км; ємністю 16 кВт∙год: запас ходу – 140-160 км; ємністю 24 кВт∙год: запас ходу – 230 км.

Характеристика
Характеристика

Як ви розумієте ціна буде також залежати від запасу ходу і ємності батареї. Це говорить про те, що вітчизняний електромобіль на базі ЗАЗу обійдеться вам від 4500 до 7000 доларів, що досить немаленькі гроші на сьогоднішній день.

Таврія
Таврія

Потрібно помітити, що це досить незвичайна ідея, хоча, вже були випадки, коли українські умільці показували свої шедеври у вигляді електричних двигунів на радянських автомобілях.

Нагадаємо, що у мережі показали незвичайний і симпатичний Запорожець.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали, яким був унікальний Москвич Істра.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі показали дуже рідкісну і містку Таврію.