Екіпаж Київського міського автомотоклубу, до складу якого входять Сергій Малик і Геннадій Вільгоцький, на "Запорожці"завоювали кубок першості у своєму класі Rallye Monte-Carlo Classique 2022.

Про це повідомляється в матеріалі Auto24.

Rallye Monte-Carlo Classique проводиться автомобільним клубом Монако вже протягом 111 років. Цього року вперше за історію цих найпрестижніших змагань ретро автомобілів шість українських екіпажів отримали ліцензію на участь. Українська команда виступала на автомобілях ЗАЗ 965, 965А, 966, 968 – 1961 – 1972 років випуску. У гонці брали участь екіпажі з п'яти українських міст-Києва, Львова, Тернополя, Чернівців та Запоріжжя.

За словами автомобілістів, для кожного екіпажу величезна честь брати участь у цих змаганнях.

Наставником української команди був Арі Ватанен. Ватанен є легендарним гонщиком, чотириразовим переможцем ралі Париж-Дакар, членом Європарламенту в двох каденціях, руг України. Він зустрінеться з українською командою на фініші гонки в Монако.

Цього року на ралі класичних автомобілів Rallye Monte-Carlo Classique 2022 з'їхалися кілька сотень учасників, серед них було і кілька ЗАЗ-965.

Головний Кубок у класі автомобілів до 900 куб см завоював український екіпаж №406 на автомобілі ЗАЗ-965.

Водієм був Сергій Малик, штурманом був Геннадій Вільгоцький з київського клубу КМАМК.

За попередніми даними, друге місце дісталося литовського екіпажу № 407 (т.Віткевічюс, в. Толейкіс). Третє місце виборов ще один український екіпаж №408 (водій Павло Данченко, штурман ігор Левченко).

Четверте місце та Приз глядацьких симпатій у неофіційному костюмованому конкурсі "Елеганції" виграв Львівський екіпаж №410 (водій Світлана Кравс, штурман Євген Кравс).

Зазначається, що Україна стала 30-ю країною-учасницею найпрестижнішого європейського зимового ретро ралі.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Інтернеті опублікували відеозапис, на якому зображений електричний "Запорожець".

Інформаційний портал писав, що один умілець зліпив унікальний автомобіль з "Запорожця".

Нагадаємо, що у Житомирі об'єднали автомобіль ЗАЗ-968 "Запорожець" І Porsche Boxster.