У мережі згадали про те, який цікавий автобус так і потрапив на конвеєрний випуск

За час існування Радянського Союзу всі автовиробники створили велику кількість цікавих прототипів, які, з тих чи інших причин, так і не потрапили в серію. Стосується це як легкових машин, так і автобусів. Про один з експериментальних автобус кінця 80-х років згадав Instagram-акаунт "the_ussr_auto".

Так, дана модель була розроблена в 1988 році в науково-технічному центрі ЛіАЗ відділом розробки перспективних автобусів. Цей відділ вкладав велику кількість ресурсів у те, щоб розробити автобуси, які здійснять якісний прорив на тлі вже наявних моделей. Більшість співробітників, які працювали над проектом, були молодими амбітними фахівцями.

Першою роботою цієї команди став вельми цікавий міський автобус з індексом ЛіАЗ-Е5200, який отримав назву"Чорний Принц". Модель дуже вигідно виглядала на тлі інших радянських автобусів, в тому числі і на тлі безпосередньо продукції ЛіАЗ.

Так, наприклад, в автобус вміщалося до 135 осіб, в той час як місткість ЛіАЗ-5256, що стояв на серійному виробництві, становила всього 117 осіб. Одночасно з тим, у перспективної розробки була і істотно більша вага-20 тонн проти 17,5 тонн ЛіАЗ-5256.

На жаль, подальшого розвитку "Чорний Принц" не отримав. Однак в 1991 році керівництво підприємства прийняло рішення про те, щоб дозволити підрозділам стати самостійними компаніями, і таким чином НТЦ Ліаза перетворився в компанію "Альтерна", яка деякий час випускала автобуси з досить незвичайними дизайнами.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що з'явилася інформація про солдата, який влаштував стрілянину в Дніпрі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський висловився щодо НП в Дніпрі.

Також "Hyser" писав, що Українка-мати трьох дітей готова "зустрічати" росіян з мисливською рушницею.