Через те, що останнім часом з'являється все більше шахраїв, українським громадянам вирішили повідомити, як убезпечити себе і самостійно перевірити водійське посвідчення.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Апостроф»

Є відомості про те, що можна самостійно перевіряти водійські посвідчення завдяки сервісу онлайн. Але, є одна маленька заковика - можна перевіряти права тільки пластикового зразка, який видавався в останні роки. Водійські права, які отримували до 2011 року перевірити таким способом неможливо.

Головний сервісний центр МВС заявив про те, що громадяни нашої країни продовжують активно купувати підроблені права. Поліція України досить часто знаходить підроблені водійські посвідчення під час перевірок.

Підроблені права
Підроблені права

Крім цього, багато українців самі звертаються до співробітників правоохоронних органів з проханнями про допомогу верифікувати документи.

Саме через сформовану і поширену ситуацію головний сервісний центр МВС прийняв рішення розширити функціонал перевірки водійських прав. Це говорить про те, що зараз пошук документа можна здійснювати не тільки за серією і номером, але і за прізвищем водія.

Важливо підкреслити, що водійські посвідчення, які видавалися до 2011 року, мають необмежений термін дії і їх перевірити не можна. Однак це не говорить про те, що їх потрібно міняти на пластиковий документ, який має обмежений термін дії.

Права
Права

"Сподіваємося, що це утримає громадян від необдуманих "покупок". Не довіряйте сумнівним джерелам, фейковим Facebook сторінкам з фото і логотипами сервісних центрів МВС. Державний сервіс завжди має домен "gov.ua" або синю галочку - знак верифікації аккаунта, що підтверджує, що сторінка є офіційною", - заявили в МВС.

Нагадаємо, що українців здивували зарплатами наших чиновників.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українським пенсіонерам розповіли, у кого виростить соціальна допомога.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли про новий ковід-сертифікат.