У мережі на продаж виставили унікальний лімузин "Москвич" , яких зберігся в ідеальному стані

Незважаючи на те, що на території СРСР в принципі вироблялося не так багато моделей автомобілів, навіть там є воістину рідкісні машини. Одна з таких — АЗЛК-214242, яку нещодавно виставили на продаж у Москві. Про це повідомляє iнформаційний портал "Carakoom".

Дана серія машин налічує всього 30 екземплярів і називається"Іван Калита". Модель була випущена в кінці 90-х років. Конкретний виставлений автомобіль свого часу був подарований колишнім мером Москви Юрієм Лужковим одному з високопоставлених російських чиновників.

Іван Калита. Фото: Carakoom

В оголошенні позначено, що даний седан, який є модифікацією "Москвича-2141" зійшов з конвеєра в 1999 році. За 23 роки машина проїхала 114 тисяч кілометрів, решту ж часу зберігалася в добре облаштованому Гаражі і регулярно обслуговувалася. Це видно неозброєним поглядом — незважаючи на пробіг, Автомобіль знаходиться в ідеальному стані.

Іван Калита. Фото: Carakoom

Кузов автомобіля пофарбований темно-зеленим металіком. В екстер'єрі особливо виділяється ексклюзивна жовта оптика і масивна решітка радіатора. Крім того, в автомобілі передбачена спецзв'язок і мигалка. Примітно, що "Іван Калита" досі їздить на рідних дисках і шинах, і, як зазначає продавець, ступінь їх зносу не перевищує 35%.

Салон автомобіля також оформлений по вищому класу: він обшитий натуральною чорною шкірою і прикрашений дерев'яними вставками. У ньому також є два кондиціонери, подушка безпеки, стабілізація, електрорегуляція передніх сидінь і обігрів лобового скла з бічними дзеркалами.

Під капотом встановлений 2-літровий бензиновий мотор Потужність 113 к.с., в парі з яким працює механічна коробка передач. Привід у автомобіля передній.

Варто відзначити, що з урахуванням всіх достоїнств автомобіля і ціну за нього просять досить чималу — 2 345 000 рублів, що за актуальним курсом дорівнює 861 469 гривням.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що скоро в Україну повернеться обов'язковий техогляд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилися фотографії гоночного"Запорожця".

Також "Hyser" писав, що у Міністерстві економіки нагадали українцям, скільки транспортного податку їм потрібно заплатити.