Якщо "загуглити" абревіатуру ЗАЗ - 968М і додати слово "відгуки", то замість сухих даних про замінені запчастини, пошуковик, як правило, видасть епічні розповіді, наповнені запахами сонячної ностальгії і копійчаного "сімдесят шостого". При цьому розповідей про Тюнінг радянської машини буде ще більше.

І правда, ні для кого не секрет, що Радянський Запорожець завжди був у центі уваги. Ще б пак, цей автомобіль дуже люблять ентузіасти, так як його частенько модифікують, щоб виділитися з натовпу.

А ось умільці з Житомира створили дуже нестандартний ЗАЗ-968М. на вигляд це звичайний Запорожець, але мало хто може здогадатися, що від ЗАЗ-968 у автомобіля залишився, по суті, лише кузов. Справа в тому, що вся технічна начинка взята у старого Porsche Boxtser.

Так, вся передня панель, кермо, щиток приладів і крісла запозичені саме у німецького спорткара.

При цьому двигун Porsche Boxtser доопрацьований і доповнений турбонаддувом – тепер опозитна шістка розвиває близько 500 к.с. розгін до 100 км/год займає менше 6 с і тепер на світлофорі Запорожець може розправитися з багатьма спортивними моделями.

Завдання виявилося досить складним, адже у автомобілів різні розміри і компонування, але Житомирські майстри з нею впоралися.

Нагадаємо, що жителів України попередили про божевільний курс долара.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали унікальний Запорожець, якого випустили всього в трьох примірниках.

Також портал "Hyser" писав, що українським водіям розповіли, що має бути в аптечках, щоб не отримати штраф.