Автомобільний блогер розповів про "Москвича 2140 SL" , який створювався для багатих людей з СРСР та іноземців

Автомобільна промисловість Радянського Союзу була не так сильно орієнтована на вітчизняного споживача, як може здатися. Деякий автомобілі, наприклад,"Москвич", давали стабільний приплив валюти АЗЛК, проте з часом " москвичі "почали застарівати і невигідно виглядати на тлі більш нових іномарок, у зв'язку з чим було прийнято рішення створити" супер-люкс " версію машини. Саме про таку модифікацію "Москвича" на своєму YouTube-каналі розповів блогер Іван Зенкевич.

Так, до кінця 70-х автомобілі з модельного ряду " Москвича "перестали користуватися попитом за кордоном, в той час як в самому Союзі автолюбительські симпатії стрімко захоплювали"Жигулі". Перед настанням Олімпіади 1980 року АЗЛК потрібно було розробити модель, яка і вразить іноземців, і "втре ніс" "Жигулям".

Рішенням став випуск "Москвич 2140 SL". Основні зміни даної версії від звичайної полягають в зовнішності екстер'єру та інтер'єру. Найзначнішою зміною в дизайні став новий пластиковий бампер з вбудованими габарито-поворотниками, які вироблялися в Югославії спеціально на замовлення АЗЛК. Крім того, машина виділялася вдалими колісними дисками і молдингами на бічній частині кузова.

Під капотом, одночасно з тим, не змінилося зовсім нічого. Там стоїть той же 1.5-літровий карбюраторний двигун потужністю 75 кінських сил. Мотор працював в парі з чотириступінчастою механічною коробкою передач.

А ось салон був перероблений досить сильно. Правда, на водійському місці відразу звертаєш увагу на те, що салон у "Москвича" досить тісний. Торпеда для" супер-люкс " версії розроблялася американськими дизайнерами і, що характерно, виявилася спроектована неправильно. Радянським інженерам довелося її переробляти, проте дизайнерські напрацювання американців зберегли. Також примітно, що це перший "Москвич", в якому є підголовники.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що скоро в Україну повернеться обов'язковий техогляд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилися фотографії гоночного"Запорожця".

Також "Hyser" писав, що у Міністерстві економіки нагадали українцям, скільки транспортного податку їм потрібно заплатити.