Всі погодяться, що жодна людина не може існувати відокремлено від соціуму та його впливу. При цьому найважливіші відносини в житті людини регулюють правила, які записані в законах і їх мають поважати й виконувати всі. От тільки так буває не завжди і дорога не виняток. Саме тому і діють в суспільстві штрафи, які допомагають навести лад.

Так, надмірна швидкість руху автотранспорту є критично важливою проблемою дорожнього руху в Україні. Справді, тисячі загиблих в результаті ДТП та сотні тисяч скалічених в рік змушують владу характеризувати ситуацію на дорогах як "війну" та застосовувати радикальні методи впливу на порушників.

Так, стало відомо, що вже майже 200 автомобілів вилучила виконавча служба у водіїв-порушників за несплачені штрафи. Про це відзвітував заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, пише ТСН.

"На сьогодні у боржників вилучено трохи менше ніж 200 автомобілів. З них 90% власників вилучених авто сплатили штрафи, 10% чекають на примусову реалізацію транспортного засобу", - розповів чиновник.

За його словами, найчастіше автомобілі вилучають у Харкові та Києві, адже саме там фіксуються найрезонансніші ДТП.

Також він повідомив, що заборгованості з несплати штрафів за порушення правил дорожнього руху іноді сягають 100 тисяч гривень. "Іноді борг становить 10 тисяч гривень, 20 тисяч, 50 чи 100. Найбільша сума, погашена боржником за накопичені штрафи за порушення правил дорожнього руху, становить близько 150 тисяч гривень. Одна людина "назбирала" 150-200 штрафів! І уявіть собі: всі - за перевищення швидкості", - зауважив Гайченко.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що скоро в Україну повернеться обов'язковий техогляд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилися фотографії гоночного"Запорожця".

Також "Hyser" писав, що у Міністерстві економіки нагадали українцям, скільки транспортного податку їм потрібно заплатити.