У мережі розповіли про те, для чого в конструкції ранніх "Жигулів" використовувалися грілки

Незважаючи на те, що навіть на момент своєї появи в СРСР "Жигулі"були не самим передовим автомобілем за мірками світового автопрому, радянських автолюбителів все одно задовольняли і радували всі технічні рішення, застосовані в цій машині. Про одне з таких рішень згадав інформаційний портал "За кермом".

Так, наприклад, на момент появи ВАЗ-2101 нікого з радянських автомобілістів не бентежило те, що в автомобілі був відсутній електричний насос склоомивача. Відсутність цієї деталі італійці замінили просто і елегантно-м'якою кнопкою-діафрагмою.

Так, для того, щоб подавати склоомиваючу рідину на вітрове скло машини потрібно було кілька разів натиснути і відпустити цю кнопку. Після кожного натискання рідина надходила через вихідний клапан до форсунки, після чого, коли діафрагма поверталася в початковий стан, рідина засмоктувалася в порожнину іншим клапаном.

Таким чином, в звичному розумінні ніякого бачка стеклоомивающей рідина в ранніх "Жигулях" не було — його функції виконувало розміщене на лівому Бризковики підкапотного простору подобу медичної грілки.

Треба відзначити, що така конструкція була нехай і простий, але часом не дуже зручною, оскільки в зиму водії стикалися з проблемою того, що кнопка ставала твердою і не наживалася — це була замерзла Склоомиваюча рідина.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що скоро в Україну повернеться обов'язковий техогляд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилися фотографії гоночного"Запорожця".

Також "Hyser" писав, що у Міністерстві економіки нагадали українцям, скільки транспортного податку їм потрібно заплатити.