Автоблогер продемонстрував своїй аудиторії цікаву машину-Fiat 125p

У той час як в Радянському Союзі вироблявся автомобіль ВАЗА-2101, спадкоємець знаменитого Fiat 124, польські автолюбителі їздили на інший досить цікавої моделі-Fiat 125p. популярний автомобільний блогер Іван Зенкевич показав своїм передплатникам таку машину.

Виробництво цієї моделі почалося під Варшавою в 1967 році, на три роки раніше "Жигулів". Зовнішність 125P знайома і близька будь-якому автомобілісту колишнього Радянського Союзу, проте виділяється деякими відмінностями.

У конструкції використовуються двері від Fiat 124, решті ж кузов повністю новий, хоча і натягнутий на базу Fiat 1300/1500. У рестайлінгової версії Fiat 125 було внесено велику кількість змін, наприклад, пластикова решітка радіатора, круглі фари і повторювачі встановлені на ребрах кузова.

Перевагою польської машини над радянською була наявність стійок "Макферсон", правда, дещо незвичайної конструкції, а також дискові гальма на всі чотири колеса, які в СРСР порахували зайвою розкішшю і замінили барабанними. Мотор під капотом був досить слабкий - 1,3 літра обсягу, 64 к.с. потужності.

Салон вийшов просторіше ніж і в" копійці", і в Fiat 124, оскільки в Fiat 125p кузов подовжили на 5 сантиметрів. На сидіннях були підголовники, яких у ВАЗ-2101. Салон чисто італійський, правда з того ж Fiat 1300/1500, що не робить його гірше.

Їзду цього автомобіля блогер порівняв з" Жигулі", схрещеними з"Москвичем". Автомобіль гойдається в поворотах майже як АЗЛК, але дорогу тримає досить міцно.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що скоро в Україну повернеться обов'язковий техогляд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилися фотографії гоночного"Запорожця".

Також "Hyser" писав, що у Міністерстві економіки нагадали українцям, скільки транспортного податку їм потрібно заплатити.