У мережі згадали про рендери автомобіля Lada Navis, який грає з X-подібним дизайном Lada

Незважаючи на те, що за останні кілька років російський автовиробник ВАЗ зміг вибудувати досить широкий модельний ряд, що охоплює різні ніші, він надає не всі типи авто. Наприклад, на початку нульових підприємство хотіло випустити монопривідний автомобіль С+ класу, який перевершував би за габаритами інші машини Lada. Автомобіль був майже готовий до випуску, проте в серію так і не потрапив, хоча частина його технічних рішень перейшла Lada Vesta. Інформаційний портал "Carakoom" показав, як могла б виглядати нетипова для сьогоднішнього АвтоВАЗу модель.

Lada Navis. Фото: Carakoom

Якби свого часу ВАЗ пустив в серію ВАЗ-2116, то підприємство могло б піти зовсім іншим шляхом, і може зайнялося б виробництвом седанів бізнес-класу, на зразок корейських KIA K5 або Hyundai Sonata. Незалежний художник опублікував рендери, на яких зобразив Вазівську машину такого типажу.

Lada Navis. Фото: Carakoom

Так, художник використовував характерні сьогодні дизайнерські рішення Lada і переніс їх на автомобіль великих розмірів. Грубо кажучи, це відома всім "Веста", яка значно додала в габаритах, що, втім, пішло їй на користь. Машина стала довшою і ширшою, а на колесах великого радіусу виглядає солідно і впевнено.

Передня частина оформлена у вигляді літери "Х" — це дизайнерська особливість, від якої виробник планує відмовити в майбутніх моделях тут, треба сказати виглядає досить впевнено, не в останню чергу тому, що Х-подібні виштамповки на бічній частині кузова кидаються в очі не так сильно.

За задумом художника автомобіль також оснащений панорамним дахом і світлодіодними задніми ліхтарями, з малюнком на зразок тих, які використовує компанія Audi. Такий автомобіль по одній тільки зовнішності виглядає досить конкурентоспроможним на тлі K5 або "Сонати".

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали позашляховик Jeep, який завівся після 30 років простою під відкритим небом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали, як "Таврія" могла б виглядати сьогодні.

Також "Hyser" писав, що у мережі на продаж виставили унікальний спортивний ГАЗ 30-х років.