На новорічні святі в Україні посилять контроль за водіями - поліцейські стежитимуть за тим, щоб вони не сідали за кермо в стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомили в Національної поліції.

За словами глави Нацполіції Ігоря Клименка, патрульні будуть робити все для того, щоб виявляти п'яних водіїв і не давати їм сідати за кермо. Також він анонсував безпечний супровід організованих груп дітей.

"Отже, у святкові дні ми повинні посилено стежити за безпекою дорожнього руху, адже всі профілактичні заходи спрямовані на недопущення дорожньо-транспортних пригод та попередження травмування та загибелі людей", – сказав Клименко.

Председатель Национальной полиции Игорь Клименко, фото: Новое время
Председатель Национальной полиции Игорь Клименко, фото: Новое время

В Україну прийшла справжня зима і кількість снігу, що випав за останні дні, вражає. Наявність переметів на дорогах і ожеледиця ускладнюють пересування по дорогах. Саме з цієї причини слід бути гранично уважними і особливо не сідати за кермо напідпитку.

Відомо, що у зв'язку з погіршенням погоди було обмежено рух для проїзду великовагового транспорту на трасах Запорізької, Кіровоградської та Миколаївської областей.

"Складні погодні умови очікуються і далі. Зокрема, значні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу, на дорогах-ожеледиця. Такі погодні умови можуть спричинити за собою ускладнення руху транспорту, тому ми повинні оперативно реагувати і належно організовувати роботу", - сказав Ігор Клименко.

Раніше Hyser писав про те, що в Одеській області сталася серйозна ДТП.

Також Hyser повідомляв, що у Києві машини "роздробилися" в серйозній ДТП.

Нагадаємо, що на дорогах України з'явилася Нова розмітка.