Всім українським водіям дали дуже корисні поради. Через те, що на вулиці зима і на дорогах може статися непередбачена ситуація, експерти дали кілька рекомендацій для того, щоб не потрапити в ДТП.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «Автовзгляд»

Ні для кого не секрет, що водіям в зимову пору року потрібно бути особливо уважними. Через нестабільну ситуацію на дорогах завжди потрібно бути дуже зосередженим, щоб не потрапити в аварію або в несподіваний занос.

Окрему увагу потрібно приділити ділянкам біля зупинок громадського транспорту, мостах і переходах, там можуть бути самі зледенілі місця. Якщо водій їздить поза містом, то йому потрібно приділяти увагу низині дороги, тобто тим місцям, де закінчується лісосмуга. Саме в цих місцях обдування вітрів псує дорогу в зимовий час.

Важливо розуміти, що на зледенілій дорозі навіть на маленькій швидкості, автомобіль може ковзати незважаючи на те, що ви натиснули педаль гальма.

Дороги засыпало снегом. Скриншот видео
Дороги засыпало снегом. Скриншот видео

Варто відзначити, що, якщо виникла ситуація, коли необхідно загальмувати, то це потрібно робити заздалегідь і без різких натискань на педаль, так як зледеніла дорога може викликати занос. Якщо у водія немає професійних навичок, то неважко здогадатися, чим закінчиться ковзання на дорозі.

Якщо така ситуація склалася, то найкраще гальмувати двигуном - акуратно прибрати ногу з педалі газу і перейти на більш низьку передачу. Дуже добре може допомогти гальмування інтервалами, без повного блокування коліс.

Якщо сталося так, що ваш автомобіль понесло, то перше, що потрібно зробити — це вивернути кермо в сторону занесення, а не тиснути педаль гальма в підлогу.

Нагадаємо, що у мережі показали незвичайний прототип Таврії.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі розповіли про жахливу ДТП у Словаччині з українцями.