Всіх автомобілістів попередили про те, що на території України ввели нові обмеження. Українських водіїв обмежили в правах.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Главком»

Стало відомо про те, що на території України почали вводити водійські права нового зразка. Ці нові посвідчення можуть обмежувати права для деяких водіїв.

Потрібно повідомити про те, що для нових водіїв будуть діяти більш жорстокі правила. З 28 грудня 2021 року на території України з'являться нові водійські посвідчення.

Важливою зміною є те, що якщо українець вчився водити на автоматі, то йому не можна сідати за авто з механічною коробкою передач.

"З 28 грудня у водійських посвідченнях буде відмітка про складання практичного іспиту на авто з автоматичною коробкою передач у вигляді коду «78». З ним водії зможуть керувати автомобілем тільки з автоматичною коробкою передач, а при її відсутності – з будь–якою", - заявили в повідомленні Головного сервісного центру МВС.

Водители. Скриншот с видео на Youtube
Водители. Скриншот с видео на Youtube
Водители. Скриншот с видео на Youtube

Потрібно помітити, що ці нововведення зв'язку з тим, що в Європейському Союзі це нормальна практика.

Крім цього, є ще нові показники, які будуть у ваших нових водійських правах. Наприклад, медичні показання - наявність у водія окулярів, контактних лінз, слухових апаратів, засобів спілкування, протезів кінцівок, обмеження на керування транспортним засобом тільки в денні години або в межах певного міста/регіону.

Також є інформація про те, що є нові норми для складання іспитів на права. Якщо українець захоче отримати дві категорії, то він зможе здавати іспит тільки на вищу з них.

Ще потрібно бути в курсі про те, що найближчим часом на території України буде введений обов'язковий технічний огляд.

Нагадаємо, що у мережі показали, як може виглядати новий український електромобіль.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали унікальний радянський суперкар.