У мережі розмістили дуже цікаву публікацію, де можна побачити радянський мопед-велосипед, який був справжньою мрією кожної молодої людини в СРСР, так як повноцінні мотоцикли були дуже дорогими. Найпопулярнішим мопедом-велосипедом виявилася "Рига-7".

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Авто»

Є інформація про те, що "Рига-7" випускався на Ризький мотозаводі "Саркана звайгзне", що означає "Червона зірка". Варто відзначити, що цей мотозавод був найбільшим в Радянському Союзі, де вироблялася така техніка.

Потрібно розповісти, що на мотозаводі "Саркана звайгзне" спочатку випускалися велосипеди, однак, після Великої Вітчизняної війни було прийнято випускати мопеди, а в 1969 році вперше з'явилися "Рига-7".

Рига-7
Рига-7

Особливою родзинкою мопеда-велосипеда став двигун Д-6, який має немаленький об'єм . Також на його встановили магнето, що спростило запуск мотора і дозволяє підключати оптику, яка складалася з передньої фари і заднього габаритного ліхтаря.

Потрібно підкреслити, що "Рига-5", який випускався перед "Рига-7", володів неприємними властивостями, вони були усунені в іншій моделі. Наприклад, при екстреному гальмуванні могли з'являтися тріщини на рамі. У "Ризі-7" цього недоліку вже не було.

Незважаючи на свій маленький 36-кілограмовий вага, мопед-велосипед міг витримати навантаження в 100 кілограм, а його двигун мав потужність в 45 куб.см. "Рага-7" міг розганятися до 40 кілометрів на годину.

Рига-7
Рига-7

Варто відзначити, що "Рига-7" випускався протягом 7 років, після чого з'явився "Рига-11".

Нагадаємо, що українським водіям розповіли, як потрібно поводитися на дорозі в снігопад.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", в Україні створили самокат-позашляховик.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі показали унікальний спортивний Москвич SR.