Експерти вказали автолюбителям на причини, які можуть викликати проблеми в роботі грубки

Незважаючи на те, що зима ще не дуже рівномірно розподілилася по території України, у більшості автомобілістів є відчутна необхідність у використанні грубки в машині. І в таку холодну погоду грубка може дуже прикро підводити. Інформаційний портал "AutoNews" розповів про те, чим це може бути зв'язно.

Так, експерти відзначають, що слабке тепло від грубки може виникати з кількох причин. Перша з них, наприклад — закупорка каналів трубок радіатора. Такі відбувається у випадках, якщо гумові ущільнювачі, що контактують з антифризом, втрачають свої властивості. Також канали можуть закупорюватися через герметика, який деякі автолюбителі заливають в систему.

Інша можлива причина проблем в роботі грубки-зависання клапана термостата у відкритому положенні. У такій ситуації охолоджуюча рідина начинять циркулювати по більшому колу, протікаючи через радіатор і не прогріваючи салон. Експерти відзначають, що це досить поширена ситуація.

Досвідченим автолюбителям відомо, що іншою причиною слабкого тепла від грубки є контури, по яких циркулює антифриз, якщо в них потрапляє повітря. Про дану проблему сигналізує специфічне булькання з-під капота на високих оборотах мотора.

Останньою причиною, по якій грубка починає працювати гірше є забитий випарник кондиціонера, проблеми в повітряному фільтрі або повітряними шляхами. В такому випадку необхідно почистити кондиціонер.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що автолюбителі розкрили гараж, в якому знайшли один з перших випущених ВАЗ-2106.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти розповіли, у яких 5 популярних кросоверів дуже проблемні двигуни.

Також "Hyser" писав, що у мережі на продаж виставили унікальну ралійну модифікацію"Москвича".